Seiko is de naam van een van oorsprong Japans merk dat al meer dan 100 jaar de beste horloges voor zowel dames als heren vervaardigt. Het merk richt zich voornamelijk op nieuwe innovaties op uurwerkgebied en streeft ernaar om ieder seizoen nieuwe technologieën in te zetten. Seiko kwam als eerste met het quartz horloge, was de eerste producent van horloges met een televisiescherm en de mogelijkheid om geluid op te nemen en presenteerde tevens als eerste het horloge met een LCD-scherm.

De Seiko horloges voor heren die wij verkopen via onze webshop zijn scherp geprijsd en verkrijgbaar in een breed assortiment. Natuurlijk zijn de intelligente horloges van Seiko ook verkrijgbaar voor dames. Naast sterk innovatieve horloges maakt Seiko tevens horloges met een sportieve look van bijvoorbeeld rvs, maar er zijn ook Seiko horloges met een klassieke look verkrijgbaar bij Watch2Day. Kortom, als je kiest voor een horloge met de nieuwste technologie, dan is een uurwerk van Seiko een voor de hand liggende keuze!

Seiko horloge heren; geschiedenis van horloges

Tijd, een centraal thema dat ons definieert en waarbinnen het leven zich voltrekt, de alpha en de omega, het begin en het einde. Tijd is een van meest eigenaardige fenomenen dat behoorlijk relatief aan kan voelen. Een decennium kan voorbij razen, terwijl de minuten soms kruipen.

De behoefte aan het bijhouden van de tijd stamt uit de tijd van de Egyptenaren en Grieken. Zij kwamen tot de ontdekking dat wanneer een stok verticaal in de grond werd gezet, er aan de hand van de schaduw de stand van de zon te bepalen is en dus de tijd van de dag.

Daarmee was het eerst uurwerk geboren. Door de wisseling van de seizoenen en langere dagen was het onmogelijk om op accurate wijze de tijd te meten. Het belang van de tijd kwam voort uit de noodzaak te kunnen bepalen wanneer er gezaaid moest worden en wanneer geoogst.

Pas in de middeleeuwen, rond de 13e en 14e eeuw, werd in Europa geprobeerd de tijd te meten op een meer accurate manier. De eerste documentatie rondom de klok stamt uit 1275 en werd omschreven door ‘Robert the Englishman’. Hij beschrijft dat de klokkenmakers van die tijd bezig waren met het ontwikkelen van een wiel dat één rotatie per dag maakte, waarmee de dagen geteld konden worden.

Pas wanneer tandwielen worden gebuikt voor het meten van de tijd wordt het mogelijk om een tand per tijdseenheid te verschuiven. Hiermee zijn de uren geboren. Pas veel later tijdens de ontwikkeling van de uurwerken kwamen de overige tijdseenheden: halfuur, kwartier, minuut en veel later nog de seconde.

Kies jouw favoriete Seiko horloge heren

Ben je op zoek naar een basic Seiko horloge voor heren? Of naar een horloge met een meer sportieve uitstraling? Binnen ons uitgebreide assortiment Seiko herenhorloges vind je ze allemaal. Maak kennis met de stijlvolle kwaliteit van uurwerken die tot in de puntjes ontworpen zijn om dagelijks te dragen en van te genieten! Een Seiko horloge is een perfect item om cadeau te geven aan bijvoorbeeld een jarige of een jubilaris. Een Seiko gaat immers een leven lang mee!

Seiko horloge heren